Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор вимагає для Берлусконі майже 4 роки в'язниці

Понеділок, 18 червня 2012, 20:41

Прокурор Фабіо Де Паскуале, який виступає обвинувачем на судовому процесі екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі, зажадав покарання у вигляді 3 років і 8 місяців арешту.

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на міланські ЗМІ.

Як відомо, справа Mediaset є однією з найбільш гучних судових процесів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю екс-прем'єра, який і був засновником цієї провідної медійної групи Італії.

Прокуратура Мілана звинувачує його в масштабних фінансових махінаціях в Mediaset у зв'язку з придбанням прав на демонстрацію американських фільмів у Італії.

Крім самого Берлусконі, фігурантами цієї скандальної справи є багато найближчих співробітників мультимільйонера і ряд топ-менеджерів його медійної "імперії".

За словами Де Паскуале, проти колишнього прем'єра у слідства є "переконливі докази його провини".

За даними слідства, Mediaset набувала права на показ кінофільмів через інші фірми, непомірно збільшуючи при цьому закупівельні ціни.

Різниця між справжньою і роздутою ціною переводилася на рахунки в банках Швейцарії і Багамських островів, де, таким чином, виникли "чорні фонди".

Крім того, керівництво Mediaset звинувачується у спотворенні фінансової звітності і ухилянні від сплати податків.

У своїй обвинувальній промові міланський прокурор зазначив, що податковим шахрайством займалася фінансово-промислова група Fininvest, що належить родині політика, а фірми, через які купувалися права на показ фільмів, також належали Берлусконі.

"Він був головною ланкою в команді, що займається придбанням телевізійних прав, до кінця 1998 року", - заявив Де Паскуале.

Сам Берлусконі, який не був присутній на засіданні суду, раніше вже не раз називав ці звинувачення безглуздими і смішними.

За його словами, він "ніколи не займався в Mediaset придбанням телевізійних прав", і у відповідь на всі заяви міланської прокуратури говорив, що таким способом органи правосуддя Італії переслідують власні політичні інтереси.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування