Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-міністр Тимошенко заплатив державі майже 1,5 мільйона

Середа, 20 червня 2012, 08:43

Екс-міністр екології Георгій Філіпчук повернув державі 1,4 мільйони гривень.

Про це пише газета Сегодня, у розпорядженні якої є копії 13 платіжних доручень.

Вони підписані дружиною екс-міністра Наталею Філіпчук на загальну суму 1 433 477,6 грн, у графі "призначення платежу" записане: "Відшкодування матеріального збитку, заподіяного злочином, згідно з рішенням суду". Платежі проводилися з 19 квітня по 20 травня.

"Я спілкувався з Філіпчуком, коли він був міністром, - він не справляв враження багатої людини", - прокоментував інформацію нардеп-екс-бютівець Володимир Каплієнко.

"Інформації в мене немає, але думаю, йому допомогли представники тієї команди, у якій він був. Хоча не можу виключати, що його родина продала майно", - сказав він.

Як відомо, нецільове використання грошей стало основним пунктом обвинувачення, за якими Соломенський суд Києва вирішив засудити його на три роки.

1,4 млн гривень - це сума, заплачена зі спецфонду держбюджету юридичній фірмі Astapov Lawyers, що вела справу про розрив контракту з компанією Venco по розробці родовищ газу на чорноморському шельфі.

Як встановив суд, рішення про договір з Astapov Lawyers не затверджувалося Мін'юстом, і Кабмін рішення про перерозподіл коштів не приймав.

Зараз Філіпчук подав апеляцію на рішення суду. Не виключено, що відшкодування збитку призведе до зміни вироку, відзначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...