Власенко: Тимошенко не визнає себе винною

Середа, 20 червня 2012, 10:56

Адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко заявляє, що Юлія Тимошенко не прийме тільки визнання провини за тими звинуваченнями, які їй висунуті.

Про це він зпявив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, відповідаючи на запитання, чи прийме Тимошенко помилування від Віктора Януковича.

"Єдине, чого не прийме Тимошенко, - це визнання провини за тими звинуваченнями, які їй висунуті", - сказав захисник екс-прем'єра.

За його словами, після гіпотетичного помилування Тимошенко точно звернеться до Європейського суду з прав людини, "щоб скасувати всі ці абсурдні рішення та вироки".

Крім того, він нагадав, що президент має право помилувати Тимошенко в будь-який момент.

"За його словами, для помилування потрібно заяву Тимошенко. Нагадаю, що до жовтня 2010 року, поки сам Янукович не змінив цю процедуру, діяла процедура, за якою заяву про помилування могла написати будь-яка третя особа", - сказав Власенко.

"Зауважте, в жовтні відбулася ця зміна, а вже у листопаді порушили першу справу у відношенні Тимошенко", - додав він.

Згодом Власенко уточнив, що він у інтерв'ю не казав, що "незаконно засуджена Тимошенко нібито може прийняти помилування від Януковича".

"Я чітко наголосив, що єдине, чого не прийме Тимошенко - це визнання вини за висунутим обвинуваченням і що, навіть після гіпотетичного помилування, вона відновить справедливість і звернеться до Європейського суду з прав людини, аби відмінити ці абсурдні рішення та вироки", - зазначив захисник.

Як відомо, за чинним законодавством, засуджений має сам попросити про помилування. До жовтня 2010 року про помилування могли просити його родичі, захисники тощо.

Тимошенко та її захисники не раз заявляли, що вона не проситиме про помилування в Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування