Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович упевнений, що Конституція не повинна писатися під орган

Середа, 20 червня 2012, 18:35

Оновлена Конституція має посилювати конституційні гарантії прав і свобод українців.

Про це заявив президент Віктор Янукович на першому засіданні Конституційної Асамблеї, повідомляє його прес-служба.

На його переконання, "пріоритетами у процесі модернізації Основного Закону зокрема є посилення конституційних гарантій прав і свобод людини та громадянина, розширення конституційного регулювання інститутів безпосередньої демократії, збільшення ефективності механізму організації та збалансованості державної влади".

"Необхідно приділити особливу увагу насамперед підготовці науково обґрунтованої цілісної концепції модернізації Основного закону України, а на її основі - відповідних законодавчих пропозицій про внесення змін до Конституції", - зазначив президент.

Янукович підкреслив, що конституційні зміни мають також бути покладені в основу ефективної судової системи, запровадження європейських підходів доступу до професії судді, закріплення гарантій реальної незалежності суддів, утвердження їх дієвого та ефективного самоврядування.

"Упевнений, що Конституція не повинна писатися "під" будь-який орган влади, політичну силу чи окремі персоналії. Це безперспективно", - заявив президент.

"Саме тому ми обираємо для реалізації необхідних конституційних змін формат Конституційної Асамблеї - для того, щоб створити всі необхідні умови для прямої участі в обговоренні та прийнятті рішень представників громадськості, науковців, експертів", - резюмував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...