Кличко каже, що Турчинов пропонував йому "кулуарно" ділити регіони

Четвер, 21 червня 2012, 20:45

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявляє, що не прийняв пропозицію об'єднаної опозиції кулуарно ділити мажоритарні округи в регіонах.

Про це він сказав на прес-конференції в Черкасах, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На питання про те, чому "УДАР" не приєднався до об'єднаної опозиції, Кличко заявив, що категорично не сприймає "квотні" принципи розподілу мажоритарних округів між партіями.

"Для мене було дуже дивно кілька тижнів тому зустрітися з Турчиновим і Мартиненком, коли нам було запропоновано квотний принцип розподілу регіонів. Тобто знову керівники партій кулуарно зустрічаються в кабінеті і самі вирішують, кого вони будуть виставляти", - сказав Кличко.

Таким чином, за його словами, "за людей вже вирішили".

"Ми запропонували зовсім інше: ми висуваємо претендентів від кожної політичної сили, якщо ці конкуренти мають майже рівні умови. Ми повинні запитати у людей, кого вони підтримують у першу чергу і який з кандидатів від опозиції має найбільший рейтинг. А решта кандидатів повинні віддати голоси кандидату, який має найбільшу підтримку людей в окремому окрузі. Тільки тоді ми зможемо мати найкращі результати для того, щоб перемогти", - вважає Кличко.

Разом з тим він повідомив, що його партія зараз якраз займається таким "праймеріз" і найближчим часом буде представляти кандидатів у регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування