Суд не схотів слухати свідка Луценка

П'ятниця, 22 червня 2012, 09:31

Печерський райсуд Києва відмовився допитати заступника начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генпрокуратури Сергія Точиліна у справі Юрія Луценка.

Таке рішення оголосила на засіданні у п'ятницю суддя Ганна Медушевська, передають Українські новини

Тим самим суд відхилив відповідне клопотання захисника Луценка Олексія Баганця.

Суддя зазначила, що це клопотання є передчасним.

Адвокат вимагав допитати Точиліна у зв'язку з тим, що, згідно з оголошеним у Печерському райсуді Києва під час слухання цієї справи показанням, цей представник Генпрокуратури, не будучи уповноваженим, проводив допит потерпілого в справі - водія колишнього заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка Валентина Давиденка.

Також суд відмовився задовольнити ще одне клопотання Баганця - залучити до матеріалів справи висновки Генпрокуратури, складені за результатами перевірки законності ведення Міністерством внутрішніх справ оперативно-розшукової справи за фактом отруєння Ющенка.

Адвокат вимагав залучити до матеріалів справи цей документ у зв'язку з тим, що один зі свідків у справі Луценка на попередньому судовому засіданні заявив, що Генпрокуратура здійснювала нагляд за законністю розслідування справи Ющенка і не виявила жодних порушень, про що були складені відповідні висновки.

Як повідомлялося, на засіданні 13 червня суд допитав одного свідка - співробітника Департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Євгена Трояна, який заявив, що вважає законним дозвіл Луценка стеження в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка у відношенні Давиденка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування