Скандально відомого Геращенка виключили з НОК

П'ятниця, 22 червня 2012, 13:29

Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України затвердила відставку генсекретаря НОК Володимира Геращенка й виключила його зі складу НОК за порушення членських зобов'язань.

Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні Генасамблеї НОК у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, учасники засідання засудили вчинок Геращенка, який "припустився неетичної поведінки й порушив фундаментальні принципи олімпізму, визначені в преамбулі Олімпійської хартії".

Президент НОК Сергій Бубка зазначив, що Міжнародний олімпійський комітет проводить розслідування й за даним фактом і також дасть свою оцінку рішенню НОК України щодо відставки Геращенка.

"Сьогодні ведеться розслідування, і, безперечно, буде даватися оцінка цьому нашому рішенню. Яке буде рішення з боку Міжнародного Олімпійського комітету, на даний момент ніхто не може знати", - сказав Бубка.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Геращенко, ймовірно, мав намір продати на "чорному ринку" квитки на Олімпійські ігри 2012 року в Лондоні. Він нібито в одному з лондонських готелів сказав журналісту, що представився перекупником, який поширює квитки серед українських уболівальників, тренерів і офіційних осіб, однак потім у нього має залишитися ще до 100 квитків, які він планує продати.

Сам чиновник згодом заявив, що ніколи не планував продавати квитки у Великобританії.

Наприкінці травня виконком НОК прийняв відставку генерального секретаря НОК Геращенка.

20 червня представники комісії з розслідування інциденту заявили, що Геращенко не мав права вести переговори про можливість перепродажу квитків і при переговорах був у нетверезому стані.

Комісія також установила, що генсек НОК не мав намірів продавати квитки.

У свою чергу, президент НОК Бубка заявив, що Геращенко підлягає виключенню зі членів НОК, тому що порушив принципи, визначені в Олімпійській хартії, і заподіяв шкоду іміджу національного й міжнародного олімпійського руху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування