У Раді хочуть почути пояснення СБУ про переслідування журналіста УП

П'ятниця, 22 червня 2012, 17:09

Заяву "Української правди" про переслідування її журналіста Службою безпеки України розгляне на найближчому засіданні комітет ВР із питань свободи слова й інформації.

Про це заявила депутат від Партії регіонів, перший заступник голови цього комітету Олена Бондаренко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За її словами, даний комітет зобов'язаний приділяти особливу увагу будь-якої подібної інформації.

"Законом України "Про комітети Верховної Ради" нам надано право контролювати дії влади й правоохоронних органів на предмет дотримання прав людини й прав журналіста, на предмет припинення спроб тиску на ЗМІ, якщо таке встановлено", - заявила Бондаренко.

Разом із тим, зазначила депутат, необхідно врахувати й коментар СБУ про законність дій у відношенні журналіста сайту "Українська правда".

"Я чудово розумію, що СБУ буде обмежена таємницею слідства, і в рамках комітету ми почуємо тільки те, що буде дозволено законом", - зазначила "регіоналка".

"Я як депутат, як член комітету маю право внести питання до порядку денного чергового засідання. Тому вже зараз звернулася в секретаріат комітету з цією пропозицією", - сказала Бондаренко.

Раніше "Українська правда" повідомила, що СБУ переслідує її журналіста: за ним ведеться зовнішнє спостереження, прослуховуються його телефонні розмови.

Редакція пов'язує це зі спробою журналіста вийти на зв'язок із родичами арештованих СБУ в якості підозрюваних в організації квітневих вибухів у Дніпропетровську.

20 червня на вокзалі в Дніпропетровську журналіста зустріли двоє людей з посвідченнями співробітників СБУ, привезли його до слідчого відділу Служби, де демонстрували журналісту документи й відео на доказ провини затриманих.

Крім того, співробітники СБУ без належних санкцій провели обшук особистих речей журналіста.

А ввечері 21 червня на вокзалі Дніпропетровська, поки журналіст зустрічався зі знайомим, їх фотографував невідомий.

Редакція вбачає в діях співробітників СБУ тиск на журналіста.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування