Екс-чиновник, який побив рибалок, обстріляв дітей?

П'ятниця, 22 червня 2012, 18:04

Екс-глава Заставнівської райдержадміністрації Михайло Бойчук, засуджений до 5 років умовно за побиття рибалок, пострілами з рушниці відганяв дітей від свого заводу.

Про це заявили в Чернівецькій облорганізації партії "Батьківщина", передає УНІАН.

"21 і 22 червня Бойчук ходив у поле і стріляв у повітря, щоб діти з худобою залишили це поле, і пішли. Територію навколо заводу він, очевидно, по-панськи, вважає своєю. А людей, очевидно, кріпаками", - зазначили в організації.

"Цю заяву просимо вважати офіційним запитом до правоохоронних органів щодо законності володіння умовно засудженого громадянина Бойчука зброєю і щодо розгляду подальшої можливості перебування його на волі", - йдеться в заяві.

Ситуацію з пострілами також підтвердили в ГУ МВС України в Чернівецькій області.

У повідомленні міліції йдеться, що в п'ятницю близько 9.00 на оперативну лінію "102" Заставнівському райвідділу міліції надійшла інформація від громадянина Іллі Чухрая про те, що "в селі Хрещатик біля території заводу "Хрещатик" один з колишніх керівників району зі свого власного автомобіля, з невідомої зброї здійснив декілька пострілів по птахах".

Як говориться в заяві ГУ МВС, слідчо-оперативна група райвідділу міліції виїхала та оглянула місце події, опитує жителів, що проживають в районі заводу, і працівників заводу.

"Було встановлено, що деякі жителі села чули звуки подібні пострілам", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, в квітні 2011 року глава Заставнівському РДА Бойчук зі своїм братом, зятем і двома охоронцями ставу катували чотирьох рибалок, які без дозволу ловили рибу в приватному ставку.

Людей приковували кайданами до електроопори, били битами, ламали ребра, вибивали зуби, стріляли над головою з різних видів зброї, погрожували втопити і "нагодувати ними риб".

На початку 2012 року Першотравневий райсуд Чернівців засудив Бойчука, його брата і зятя за побиття рибалок до 5 років позбавлення волі умовно. Один з охоронців засуджений до 5,5 років ув'язнення, іншого - до 6,5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування