Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецьке видання назвало Україну "країною повій"

П'ятниця, 22 червня 2012, 19:43

Стаття у німецькій газеті Bild am Sonntag від 17 червня, в якій Україну назвали "країною повій", викликала обурення серед українців у Німеччині.

Про це у п’ятницю заявила глава Центральної спілки українців у Німеччині (ЦСУН) Людмила Млош, повідомляє Укрінформ.

"Я не уявляю, як кореспондент Bild am Sonntag може робити таке ототожнення після спілкування лише з однією українською повією", - зазначила вона.

За її словами, німецьке видання образило своїм висловлюванням всіх українців.

"Прочитавши таку жахливу статтю, людина, яка ніколи не була в Україні, може повірити, що тільки таким способом "виживають" українки", - додала вона.

Стаття під назвою "Справи повій нині погані: українські повії скаржаться на конкуренцію у фан-зонах" була опублікована на сайті Bild 16 червня.

Стаття ґрунтується на нібито бесіді кореспондента з однією повією та стверджує, що в Україні 100 тисяч жінок продають своє тіло за гроші.

Посольство України в ФРН висловило "обурення" та "глибоку стурбованість" публікацією на Bild.

"На тлі позитивних вражень сотень тисяч європейських вболівальників, у тому числі десятків тисяч німецьких гостей, від високого рівня організації Україною та Польщею фінальної частини Євро-2012 викликають глибоке обурення упереджені та образливі публікації, які виходять далеко за рамки журналістської етики та європейських цивілізаційних норм", - наголошується у заяві.

Посольство України вважає "принизливими" висловлювання, допущені німецьким виданням на адресу нашої держави.

"Вимагаємо від редакції видання "Більд" вибачення та вжиття адекватних заходів з метою недопущення у майбутньому подібних некоректних формулювань, що різко дисонують із дружнім характером відносин між нашими державами і народами", - йдеться у коментарі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...