Рада хоче додати грошей розвідці. Щоб стежити за опозицією?

Субота, 23 червня 2012, 10:34

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до закону про держбюджет на 2012 рік.

Як передає УНІАН, за дане рішення проголосував 271 із 366 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його метою є забезпечення реорганізації та доукомплектування підрозділів Служби зовнішньої розвідки.

На 1 квітня 2012 року фактична укомплектованість підрозділів Служби зовнішньої розвідки становила 79,3% від затвердженої законом (4350 осіб). Некомплект становить 899 осіб.

У зв’язку з цим пропонується внести зміни до бюджету на 2012 рік та збільшити видатки із загального фонду для Служби зовнішньої розвідки на грошове забезпечення військовослужбовців з нарахуваннями на суму 47 млн грн за рахунок перевиконання надходжень до загального фонду держбюджету від ввізного мита.

Водночас заступник голови ВР Микола Томенко висловив стурбованість з приводу того, що через народних депутатів (даний законопроект вніс на розгляд ВР депутат від Партії регіонів Юрій Каракай) виправляються помилки уряду.

За його словами, експерти зазначають, що даний законопроект передбачає виділення коштів для створення окремого підрозділу у Службі внутрішньої розвідки, "який буде за опозицією слідкувати під час виборчої кампанії".

Томенко виступив категорично проти ухвалення такого рішення і внесення змін до бюджету через народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...