Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава МЗС Грузії не виключає нової агресії Росії

Субота, 23 червня 2012, 18:35

Міністр закордонних справ Грузії Григол Вашадзе не виключає можливості нової військової агресії Росії проти Грузії.

В інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна" він висловив думку, що приводом для військової агресії може стати будь-яке військово-політичне ускладнення в регіоні.

Політик нагадав, що безпосередньо перед російським вторгненням до Грузії Москва проводила військові навчання "Кавказ-2008".

"Цього року Росія в безпосередній близькості від наших кордонів збирається провести значно масштабніші навчання "Кавказ-2012". Цей захід, звичайно ж, "зовсім випадково" збігається з нашими виборами…", — підкреслив він.

За словами міністра, Грузія для Росії абсолютно необхідна.

"По-перше, ТОВ "Кремль Inc." потрібно перекрити шлях, яким ідуть альтернативні поставки енергоносіїв до Європи. По-друге, якщо Росія доб’ється військово-політичного диктату над Грузією, то іншими державами Південного Кавказу вже не потрібно займатися: ти закорковуєш горлечко пляшки, змістом якої є наш суверенітет. І більшість країн регіону перетворюються на держави, позбавлені виходу до моря", — зазначив Вашадзе.

"По-третє, я переконаний, що Кремлю набридло постійно чути посилання на грузинські реформи. Це дратує. Потрібно всім доводити, що в Росії демократія може бути суверенною, з національною специфікою, євразійською, якою завгодно, але тільки не справжньою. Звичайно, демократія в Грузії не ідеальна. Але, їй-богу, працюємо з ранку до вечора, щоб вона такою стала", — сказав він.

Посол також вважає, що в російського керівництва викликає роздратування незалежний зовнішньополітичний курс країн, які Росія вважає своїм "внутрішнім садком".

"Ну не має права Грузія або Україна намагатися стати повноправним членом ЄС чи НАТО! Альянс це взагалі як червона ганчірка для бика. Я переконаний: якщо буде можливість, Росія здійснить нову агресію не тільки проти Грузії, а й проти двох інших держав Південного Кавказу", — заявив глава МЗС Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування