Порошенко придумав, як уберегти гривню

Вівторок, 26 червня 2012, 08:21

Курс української гривні необхідно прив'язати до валютної корзини.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко в ефірі телеканалу ICTV.

"З початку 2009 року рівень коливання гривні не перевищував 2%. Я можу сказати вам, що за останні 2,5 місяці, коли ви візьмете валюти всіх без виключення країн наших сусідів ви побачите, що рівень конкурентоздатності економіки цих країн підтримувався значною девальвацією національної валюти", - зазначив він.

"В Європі залишилось дві країни, які мають фіксований курс. Перша це Україна, друга – Албанія. Інших країн не існує", - розповів міністр.

"Якщо ми говоримо про те, що Україна має демонструвати стабільну позицію, то я вважаю, що це відношення має бути не до долара, бо долар сьогодні перетворився в таку, знаєте, парасольку, куди весь світ тікає, щоб зберегти власні гроші", - уточнив Порошенко.

"Можна зробити валютну корзину. Включити туди євро, включити туди рубль, включити туди злотий, включити туди фунт, необхідні позиції. І сьогодні бути стабільним по відношенню до корзини валют. Це буде більш ефективна позиція", - пропонує він.

"Хоча я можу сказати, що політика Національного Банку на цьому етапі є такою, що не викликає серйозної критики", - зазначив міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування