Грищенко: міністерство платить адвокатам лівійських в’язнів

Вівторок, 26 червня 2012, 19:36

В Лівії оскаржено вирок засудженим громадянам України за співпрацю з колишньою владою Муаммара Каддафі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ з посиланням на міністра Костянтина Грищенка.

У ході зустрічі з рідними засуджених міністр поінформував, що питання якнайшвидшого повернення українців з Лівії перебуває на особистому контролі президента.

Міністр зазначив, що 20 червня за сприяння Посольства України в Лівії Офіс державних адвокатів Тріполі подав апеляцію з оскарження вироку в справі 19 українців, засуджених до 10 років позбавлення волі.

При цьому оплата послуг адвокатів здійснюється за рахунок коштів з МЗС України.

Дипломати Посольства України в Лівії на регулярній основі відвідують співвітчизників, забезпечують їх продуктами харчування, предметами особистої гігієни, надають можливість спілкування телефоном з рідними.

Як відомо, 27 серпня 2011 року лівійські повстанці атакували офіс російсько-лівійської нафтової компанії "Дакара" в Тріполі. Після обшуку всі співробітники, серед яких українці, білоруси і росіяни, були заарештовані.

Місцева прокуратура звинуватила їх в пособництві армії Каддафі - нібито ті ремонтували для полковника військову техніку.

4 червня Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування