Шульц: європолітики мають зробити все, щоб Янукович не досяг успіху

Вівторок, 26 червня 2012, 20:21

Рішення суду при розгляді касаційної скарги екс-прем’єра Юлії Тимошенко демонструє відсутність змін у ситуації в Україні.

Таку думку озвучив депутат Європарламенту Вернер Шульц (група "зелених", Німеччина) в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Сьогоднішнє рішення суду про перенесення розгляду демонструє, що, на жаль, дуже мало що змінилося в Україні, незважаючи на збільшення уваги до політичних репресій та ситуації політичної опозиції під час Європейського футбольного чемпіонату", - сказав депутат.

"У той час як президент Віктор Янукович може хотіти грати з часом у цій боротьбі проти колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, та чекати на відволікання уваги світу, європейські політики мають забезпечити, щоб він не досяг успіху", - додав Шульц.

Він також ще раз підкреслив важливість того, щоб європейські політики, які вирішать відвідати фінальний матч Євро-2012 у Києві, використали цю можливість для того, щоб висловитися проти несправедливості та політично-вмотивованих судових процесів щодо опозиційних лідерів в Україні.

Як відомо, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги у газовій справі Тимошенко на 12 липня.

Суддя наголосив, що суду необхідно отримати результати судмедекспертизи щодо стану здоров’я екс-прем'єра.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News