Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співдоповідачі ПАРЄ розчаровані обіцянками влади Януковича

Середа, 27 червня 2012, 20:08

Співдоповідачі ПАРЄ Майліс Репс та Марієтта Пурбе-Лінден висловили жаль, що статті 364 та 365 Кримінального кодексу України і досі не змінені, попри обіцянки влади.

Про це йдеться в інформаційній записці співдоповідачів за підсумками візитів до України 26-30 березня та 14-18 травня, затвердженій у середу на засіданні Моніторингового комітету ПАРЄ у Страсбурзі, передає УНІАН.

Співдоповідачі нагадують, що у січні цього року у своїй резолюції ПАРЄ рекомендувала Україні змінити ці статті КК, однак українська влада пообіцяла вирішити це питання шляхом підготовки нового кодексу, який планує представити на початку 2013 року.

"У той самий час влада змінила чинний Кримінальний кодекс з метою "гуманізації покарань за економічні злочини". Ці зміни, дійсно, замінили ув’язнення за виключно економічні злочини штрафами. Ми висловлюємо жаль, що статті 364 та 365 не були змінені разом з цими змінами", - йдеться у записці.

Як відомо, за статтями 364 та 365 Кримінального кодексу засуджено декількох колишніх членів українського уряду, зокрема, екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Співдоповідачі також заявили, що не змогли дійти висновків щодо правдивості повідомлень про побиття Тимошенко у колонії в ніч на 21 квітня при спробі її перевезення до лікарні.

"Питання її примусового перевезення та обвинувачень у поганому поводженні є дуже контроверсійним і політизованим", - зазначається в документі.

Співдоповідачі звертають увагу на те, що заяви експертів та чиновників досить часто суперечать одні одним.

"Як результат, ми не можемо винести судження щодо правдивості тверджень як уряду, так і Тимошенко", - йдеться у записці.

Як відомо, Тимошенко 21 квітня заявила про те, що була побита співробітниками Качанівської колонії при спробі її перевезення до лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування