Росія створює в українських містах свої центри

Четвер, 28 червня 2012, 11:27

Росія створить Інститут Пушкіна для пропаганди російської мови за кордоном.

Про це під час урядової години в Раді федерації повідомив керівник Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво) Костянтин Косачов, передає УНІАН.

"В цілому успішно функціонує унікальна за своїм потенціалом курсова система навчання іноземців російської мови на базі наших центрів. Настав час підвищити цю систему, модернізувати в Інститут Пушкіна за не гіршим прикладом Інститутів Гьоте, Сервантеса, Конфуція", - зазначив він.

За словами Косачова, "це не просто перейменування, але серйозна реформа, яка дозволить нам порушувати питання про поширення російської мови не лише на рівні столиць, а й скрізь, де до цього є інтерес".

Косачов повідомив, що в квітні керівництву Росії агентство представило Державну концепцію підтримки російської мови за кордоном. На черзі інший програмний документ - концепція "Російська школа за кордоном", зорієнтована на російські освітні стандарти.

За його словами, центри науки і культури Росспівробітництва і його представники сьогодні працюють у 74 країнах світу. До кінця року кількість таких країн може збільшитися до 83, а до 2018 року – до 104.

Косачов повідомив, що Україна однією з останніх ратифікувала угоду про діяльність російських центрів науки і культури.

За його словами, ця угода створила правову базу для створення філіалів центру, який знаходиться в Києві, в інших містах.

"Вже діють філіали в Одесі і Сімферополі, і найближчим часом відкриватимемо в Дніпропетровську, Харкові і Львові", - сказав Косачов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування