БЮТівці поскаржаться на "мовний" законопроект до Європейського суду

П'ятниця, 29 червня 2012, 12:19

Після відмови ВАСУ розглянути скаргу щодо "мовного" законопроекту, опозиція буде подавати іншу у Європейський суд.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від БЮТ Юрій Одарченко, який виступав одним із позивачів.

"На жаль, тут виглядає так, що ми тут у себе не можемо знайти ніякої правди. Дуже часто ми посилаємося на те, що Європа розгляне, і нас українців направить у відповідному напрямі", - сказав нардеп.

Також, на його думку, спікера Володимира Литвина можна через голосування по "мовному" законопроекту "засудити" по тій же статті, за якою судять і екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"В позові абсолютно чітко зазначені факти, які відбувалися у Верховній Раді. Вони задокументовані. При зміні влади в Україні всі ці документи будуть підняті і відповідні посадові особи понесуть своє покарання", - зазначив Одарченко.

"Подивіться, зараз Юлію Володимирівну засудили по 365 статті. Литвин Володимир Михайлович робить абсолютно те ж , що прописано в цій статті, перевищуючи службові повноваження", - вважає він.

За словами Одарченка, кожного ранку Литвину подають на стіл інформацію про те, скільки людей зареєстровано в залі.

"Він отримав данні, що 170 людей присутні в залі, і не дивлячись на це він проводить голосування, і надалі підписує нормативні документи. Що це таке? Це не те що 365 стаття, а взагалі я не є юристом, але думаю, що там є ряд інших кримінальних статей, які свідчать про те, що відбувається", - зазначив БЮТівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News