За катування одеським міліціонерам дали умовний термін

П'ятниця, 29 червня 2012, 13:14

В Одесі 5-м колишнім працівникам міліції, які катуваннями довели до лікарняного ліжка 2-х чоловіків, районний суд виніс умовний термін покарання.

Як повідомляє ТСН, з постраждалих вибивали зізнання в крадіжці запчастин від екскаватора. При цьому один з міліціонерів був приятелем підприємця, в якого вкрали майно.

У райвідділку протягом 5 годин працівники міліції били затриманих ногами, кулаками, а згодом і гумовими кийками. Коли ж це не допомогло, у хід пішли тортури струмом.

"Голову стисли – і все. А коли вже з голови зняли та почепили до статевого органу – я втратив свідомість", - зізнався постраждалий Євген Осипов.

"Мені сказали, що можуть троє діб протримати до з'ясування обставин. Я за три доби сумніваюся, що вижив би", - каже інша жертва садистів Олександр Славіхін.

Допити міліціонери припинили, лише коли хлопці знепритомніли. Обох одразу ж забрали в лікарню. Там діагностували струс мозку, численні забиття та рани.

"Були видно, що їх катували електричним струмом", - згадує головний лікар Іванівської ЦРЛ Леонід Колесник.

За звіряче побиття людей міліціонерам, яких одразу ж звільнили з органів, загрожувало до 8 років ув'язнення. Проте суд надав злочинцям лише умовний термін.

У прокуратурі таким вердиктом здивовані і вже готують апеляцію. "Дії підсудних були кваліфіковані правильно, але покарання, враховуючи обставини справи, на нашу думку, є м'яким", - прокоментував вердикт начальник управління підтримки держобвинувачень прокуратури Одеської області Юрій Шарін.

Однак у прокуратурі не виключають, що апеляційний суд може підтримати рішення районного. Адже колишні міліціонери компенсували своїм жертвам витрати на лікування і моральну шкоду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування