Міллер погрожує Україні судом за недобір газу

П'ятниця, 29 червня 2012, 16:08

"Газпром" не виключає позову до України у разі недобору газу, передбаченого контрактом.

Про це глава "Газпрому" Олексій Міллер сказав у п’ятницю на прес-конференції в Москві після річних зборів акціонерів компанії, повідомляє УНІАН.

"Безперечно, ми дуже уважно ставимося до юридичних аспектів виконання нашого контракту. Без сумніву, документи, які ми на сьогодні маємо, у разі, якщо не буде виконаний мінімальний обсяг закупівлі нашого російського газу можуть лягти в основу нашого позову до української сторони", - сказав він.

Однак, за словами Міллера, в юридичній площині ця проблема може наступити тільки за підсумками 2012 року.

"Щодо минулого року Україна всі свої зобов'язання з відбору газу з урахуванням принципу "бери або плати" виконала. Заяви нашими українськими колегами про те, що вони скоротять обсяги закупівлі нашого газу прозвучали, але я думаю, що треба розглядати проблеми по мірі надходження", - сказав Міллер.

"Підкреслюю, що Україна зобов'язана взяти газу стільки, щоб узимку не було проблем. Вона зобов'язана закачати газ у підземні сховища, щоб не було ніяких перебоїв і з транзитом, і з постачанням споживачам України", - сказав він.

При цьому він знову заявив, що ніяких домовленостей з Україною про зниження обсягу закупівлі не досягнуто.

Як відомо, українська сторона не раз заявляла про намір скоротити закупівлю газу в РФ цього року до 27 млрд куб. м з передбачених контрактом 52 млрд куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування