Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіста, звинуваченого в наклепі на Лукашенка, випустили

Субота, 30 червня 2012, 19:31

Білоруського журналіста Андрія Почобута, якого повторно звинувачують у наклепі на президента країни Олександра Лукашенка, у п'ятницю звільнили з гродненської в'язниці під підписку про невиїзд.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на білоруські інтернет-ресурси.

"До мене прийшли в камеру і сказали збирати речі. Я думав, що будуть переводити в іншу камеру, але мене просто вивезли за ворота в'язниці", - сказав Почобут.

Він також повідомив, що в суботу вдень йому пред'явили обвинувачення за ч.2 ст. 367 КК Білорусі - "наклеп на президента". Звинувачення було пред'явлено в присутності адвоката.

Почобута арештували 21 червня, і в суботу закінчувався 10-денний термін його затримання, протягом якого йому повинні були пред'явити звинувачення.

Згідно з Кримінальним кодексом, за цією статтею журналіста можуть покарати обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Почобут припускає, що його несподіване звільнення після пред'явленого звинувачення "можливо, результат якогось тиску, або спочатку влада знала, що мене не будуть "закривати" до суду".

Почобут також підкреслив, що він відмовився давати по даній справі будь-які свідчення і співпрацювати зі слідством.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування