Посол запевняє, що Англія не бойкотує чемпіонат

Четвер, 7 червня 2012, 21:32

Уряд Великобританії не приймав рішення про бойкот матчів Євро-2012 в Україні.

Про це повідомив посол України в Лондоні Володимир Хандогій, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Насправді ніякого такого рішення уряд Великобританії не приймав", - сказав посол, коментуючи інформацію про те, що британський уряд нібито прийняв рішення бойкотувати Євро-2012 в Україні.

За його словами, на питання деяких ЗМІ про те, чи відвідають британські міністри матчі збірної Англії, прозвучала відповідь, що на груповому етапі британські високопосадовці матчі збірної Англії не відвідають.

"При цьому згадувалися кілька причин, зокрема одна з них - зайнятість міністрів у зв'язку з підготовкою до Олімпійських ігор", - зазначив Хандогій.

Посол також звернув увагу на відповідь представника МЗС Великобританії з цього приводу, який роз'яснив, що британський уряд підтримує участь збірної Англії в цьому Чемпіонаті, сподівається, що це буде дуже успішний турнір для англійської збірної, для вболівальників, а також українців і поляків.

Крім того, додав український посол, представник МЗС не виключив, що в майбутньому ситуація з присутністю британських високопосадовців на матчах може змінитися в залежності від того, наскільки успішною буде гра збірної Англії.

"Йшлося про зайнятість міністрів, а також про стурбованість випадками виборчого правосуддя в Україні та проблемами з верховенством права", - зазначив Хандогій.

"Я хотів би сказати, що тут позиція наша чітка: ми неодноразово пояснювали представникам Великобританії, що на наш погляд, не доцільно пов'язувати питання політичного характеру зі спортивними подіями", - зазначив дипломат.

"На закінчення я хочу сказати, що ніякого рішення і слова "бойкот" в політичному лексиконі Великобританії сьогодні немає", - резюмував посол.

Як відомо, у четвер The Guardian з посиланням на Британський МЗС повідомив, що британський уряд прийняв рішення бойкотувати Євро-2012 в Україні на знак протесту проти "вибіркового правосуддя" щодо екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News