Німецький посол: справи проти колишніх міністрів припустимі в правових державах

Вівторок, 10 липня 2012, 09:28

Німецький посол Ганс-Юрген Гаймзьот заявляє, що не можна проводити паралелі між судовими справами проти колишніх міністрів у Європі й Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Київ і раніше проводив паралелі з Ісландією, Хорватією, а тепер - і з Францією; говорилося також про паралелі з вироком щодо Жака Ширака. Звичайно ж, не можна виключати можливості засудження колишніх міністрів або прем'єрів - ні в ЄС, ні в Україні. Але це має здійснюватися в чіткій відповідності до принципів правової держави", - заявив він.

"Зверніть також увагу, за що засуджено ту або іншу людину. У випадку Саркозі ведеться розслідування про ухиляння від сплати податків і нелегальне фінансуванні виборчої кампанії. Це обвинувачення, яке найчастіше зустрічаються у нас, і воно разюче відрізняється від формулювання "перевищення повноважень" (ст. 365 КК, одна з тих, за якими засуджені Юлія Тимошенко і Юрій Луценко)", - пояснив посол.

"Це дуже загальне формулювання, під це обвинувачення можна підвести будь-якого представника влади. Я також переконаний, що в Україні дуже багатьох людей можна засудити за несплату податків в 1990-і роки", - додав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування