Луценко судді: "Заклейте мені рота та очі скотчем!"

Вівторок, 10 липня 2012, 12:27

Суддя Ганна Медушевська відмовилася розглядати клопотання Юрія Луценка про витребування таємної інструкції МВС.

Відповідне рішення було ухвалення під час засідання Печерського суду у вівторок.

Луценко вимагав витребувати інструкцію, адже, за його словами, в обвинувальному висновку міститься посилання на порушення ним норми даної інструкції. Однак, як наголосив Луценко, цього документу немає у розпорядженні суду, підсудних та захисту.

У свою чергу суддя заявила, що подібне клопотання вже розв’язувалося судом раніше, і зняла його з розгляду.

Крім того, Луценко попросив суд пред’явити заяви свідків обвинувачення, свідчення яких були зачитані, про неможливість прибути до суду. За словами Луценка, один з його захисників намагався отримати ці документи у канцелярії суду, однак захиснику було відмовлено.

У відповідь на це представник звинувачення Дмитро Лобань заявив, що сторона захисту має ознайомлюватися з цими документами поза межами судового засідання. "Ваша честь, я прошу примусового лікування Лобаня…Ідіот ти, просто доконаний", - сказав на це Луценко.

Розв’язуючи це клопотання, суддя заявила, що захисники зможуть отримати відповідні документи у канцелярії.

Після цього Луценко сказав: "Ваша честь, вношу клопотання, заклеїти мені рота та очі скотчем, і продовжувати суд…Я не уявляю, що маю сказати цього четверга, коли до мене прийдуть Кваснєвський і Кокс. Що я маю їм розказати про стандарти європейської України?".

"Перестаньте добивати остатки мого здоров'я. Я четвертий день сиджу на одному баралгіні. Відправте мене в камеру і робіть, що хочете…Я розумію, що вам наказано мене засудити. Засудіть, може вам буде легше. Але хоч робіть вигляд, що це процес", - заявив Луценко.

Під час засідання Луценко неодноразово називав прокурорів "дебілами", "ідіотами" та "клоунами", за що йому неодноразово робила зауваження суддя.

Також суд відмовився задовольняти як передчасне клопотання одного з захисників про викликання свідків та витребування матеріалів справи.

Перед цим суддя зачитала свідчення Галини Климович, яка фактично заявила про непричетність Луценка до цієї справи.

Наразі суддя перейшла до стадії дослідження доказів, та зачитує матеріали справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування