Пшонка похвалився кількістю хабарників

Середа, 11 липня 2012, 15:36

Вперше за останні три роки в Україні спостерігається зниження рівня злочинності.

Про це під час колегії Генпрокуратури заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

За його словами, за останні півроку було зареєстровано менше тяжких і особливо тяжких злочинів.

Однак, Пшонка зазначив, що "низка проблем залишається невирішеними". Зокрема, це зростання рівня рецидивної злочинності, значна кількість нерозкритих злочинів, низька якість досудового слідства.

Генпрокурор повідомив, що поточного року до суду направлено 1055 кримінальних справ стосовно 1224 осіб за скоєння злочинів з ознаками корупції.

"Слідчими Генпрокуратури закінчено та спрямовано до суду 24 кримінальні справи у цій сфері стосовно 39 чиновників, які з перевищенням влади взяли хабарі", - сказав він.

Також Пшонка повідомив, що за вчинення корупційних злочинів засуджено 11 суддів. "Я скажу, на жаль, це тривожна тенденція – вдвічі більше, ніж у минулому році", - додав він.

Крім того, генпрокурор наголосив, що до кримінальної відповідальності було притягнуто 3 працівників органів прокуратури, 3 працівників податкових органів та 22 працівників органів внутрішніх справ.

"За 6 місяців поточного року прокурорами, на захист економічних інтересів держави, відшкодовано та попереджено незаконних виплат з бюджету на суму майже 6 мільярдів гривень. На виконанні перебувають судові рішення ще на 5 мільярдів гривень", - заявив він.

"Ефективно спрацювала прокуратура у питаннях підтримання державного обвинувачення у судах. Стабільно позитивним є результат як у судах першої, так і апеляційної і касаційної інстанції", - додав Пшонка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування