Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв уже виправдовується, що передвиборча боротьба гальмує реформи

Четвер, 12 липня 2012, 14:28

Вихід на перший план передвиборних політичних протистоянь не тільки гальмує реформи, а й негативно впливає на ставлення до них.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв, коментуючи результати опитування представників бізнесу, проведеного Європейською бізнес-асоціацією у другому кварталі 2012 року, повідомляє прес-служба політика.

За його словами, у таких умовах навіть позитивні реформи спершу сприймають негативно.

Клюєв зазначив, що будь-яке реформування призводить до певних труднощів, особливо якщо реформи такі "масштабні", як зараз в Україні.

"У багатьох сферах ми просто наново переписуємо законодавство, керуючись і найкращими світовими стандартами, і місцевою практикою. Не завжди ці аспекти добре поєднуються", - сказав він.

"Більше того, враховуючи особливості українських реалій, наприклад, корупцію з одного боку, та бажання бізнесу обдурити державу з метою максимізації прибутку з іншого, законодавчі зміни іноді мимоволі спрямовані на посилення державного регулювання. Хоча мета була поставлена зворотна: зменшити тиск на бізнес і створити максимально конкурентне середовище", - заявив Клюєв.

Секретар РНБО вважає, що корупція укорінилася у свідомості людей ще з радянських часів, а на її викорінення "може знадобитися зміна декількох поколінь".

Клюєв сказав, що уряд працює над удосконаленням сфери оподаткування. Так, за його словами, законодавчо розширено групу підприємців - платників єдиного податку, "продовжено адаптаційний період для цієї категорії платників – до кінця поточного року до них не будуть застосовуватися жодні санкції".

"Крім цього, реєстрація платником ПДВ більше не супроводжується додатковими умовами про розмір статутного капіталу або про необхідність здійснення певних обсягів поставок. Удвічі скорочено строки видачі свідоцтва платника ПДВ", - додав чиновник.

"Кардинально зменшується кількість податкових перевірок інших категорій бізнесу, спрощуються процедури подання звітності, у тому числі із введенням електронної форми. Ми і далі будемо удосконалювати цей напрям", - запевнив Клюєв.

Однак, за словами секретаря РНБО, перед початком передвиборчої кампанії політичні питання і протистояння часто виходять на перший план, тоді як питання економіки та економічної безпеки країни відходять на другий і навіть на третій план.

"Збої в роботі законодавчого органу країни призводять або до блокування прийняття важливих для економіки і, зокрема, для поліпшення її інвестиційного клімату, рішень, або до негайного ухвалення недопрацьованих і непродуманих документів", - обурився він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування