Податкова: ТВi перевіряли до мораторію на перевірки ЗМІ

Четвер, 12 липня 2012, 18:05

Перевірка щодо ТВi була проведена до оголошення мораторію на перевірки ЗМІ.

Про це заявив глава прес-служби Державної податкової служби в Києві Микола Ковтуненко.

"За результатами проведення позапланової документальної перевірки ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт" ДПС в Солом'янському районі складено акт, яким встановлено порушення податкового законодавства, що призвело до заниження ПДВ на суму понад 3 мільйони гривень", - сказав він.

"Цей акт став підставою для порушення кримінальної справи стосовно директора даного підприємства Миколи Княжицького за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах)", - зазначив Ковтуненко.

За його словами, 9 червня ДПС отримала постанову Шевченківського райсуду з дозволом на проведення вилучення документів у службових осіб телерадіокомпанії. 11 червня було отримано доручення ДПС в Солом'янському районі на вилучення цих документів.

"Претензій щодо законності проведення виїмки від службових осіб "ТРК "ТелеРадіоСвіт" не було. Всі дії податкової міліції були проведені в рамках законодавства", - зазначив глава прес-служби.

У той же час, Ковтуненко підкреслив, що мораторій на проведення перевірок ЗМІ був оголошений 25 червня.

"Хочемо повідомити, що в план-графік перевірок 3-го кварталу не включене жодне ЗМІ, тобто, мораторій не порушено, він діє. Слідчі дії в рамках кримінальної справи стосовно ТВі були здійснені в квітні 2012 року, тобто, до оголошення мораторію", - додав він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News