Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін про газ: ввечері стільці, але гроші вперед

Четвер, 12 липня 2012, 20:54

Президент Володимир Путін заявив про те, що Росія і Україна прагнуть до досягнення домовленостей з питань, що існують в нафтогазовій сфері.

"Ми домовилися на рівні урядів і на рівні президентів, що ми дамо імпульс нашим господарюючим суб'єктам і НАК України, щоб вони розглянули всі можливі варіанти вдосконалення своїх відносин в паливно-енергетичній сфері, в тому числі нафтогазовій", - заявив Путін на прес-конференції в Ялті.

Переговори про умови поставки газу в Україну протягом останніх років велися між російським ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз Україна".

На прес-конференції Путіну поставили запитання, за яких умов Росія буде готова піти на перегляд ціни на газ для України.

Як відповідь Путін привів цитату з твору Ільфа і Петрова "Дванадцять стільців": "Можна увечері стільці, а вранці гроші? Можна. А можна вранці гроші, а ввечері стільці? Можна. Але гроші вперед".

Президент РФ підкреслив, що існують підписані угоди, "вони діють, це, перш за все, угоди корпоративного характеру".

Він додав, що Росія поінформована про позицію українських партнерів і ставиться до неї з повагою.

"У нас є питання, по яких ми поки не домовилися, але ми хочемо досягти остаточних домовленостей і будемо до цього прагнути", - сказав Путін.

Одночасно він нагадав, що в результаті знижок, які надає Росія Україні при поставках газу, пільга Києва з 2010 року склала 8 мільярдів доларів.

При цьому рівень цін для України, продовжив Путін, абсолютно можна порівняти з сусідами України.

"У нас є певні конфіденційні відносини, скажімо, з партнерами в Німеччині, але у нас там взагалі складаються особливі відносини, ми їх пустили у видобуток, ми створили систему 50 на 50 по дну Балтійського моря, а вони нас пустили в свій трубопровідний транспорт на території Німеччини, все глибше і глибше кооперація складається - це інша модель економічної взаємодії", - сказав Путін.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування