Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не виключає Митного союзу. Путін запевняє, що не тягне

Четвер, 12 липня 2012, 21:11

Президент Віктор Янукович не виключає, що Україна інтегрується до Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь).

Про це він сказав на спільній з президентом Росії Володимиром Путіним прес-конференції в Ялті (Крим), повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що Україна уважно вивчає діяльність Митного союзу і пропонує почати співпрацю на секторальному рівні.

Янукович підкреслив, що члени Митного союзу, такі як Росія і Казахстан, незабаром стануть членами СОТ, що може дещо змінити умови функціонування союзу.

"Після того, як ці країни стануть членами СОТ, я впевнений, що це вже багато в чому нас зблизить в принципах... Тому ми не говоримо "ні", а ми дуже уважно і серйозно вивчаємо ці процеси", - заявив Янукович.

У свою чергу Путін підкреслив, що ніхто насильно не збирається втягувати Україну в те чи інше об'єднання, зокрема в Митний союз.

"Росія так само, як і партнери по Митному союзу, ніколи нікому нічого не будуть нав'язувати - це самий контрпродуктивний крок у таких питаннях", - сказав Путін.

При цьому він запропонував Україні серйозно прорахувати вигоди приєднання до Митного союзу ЄЕП.

Він навів як позитивний приклад Білорусі, яка, за його словами, тільки за рахунок зниження цін на енергоносії зуміла додати до свого ВВП 16%.

Як відомо, раніше Янукович заявив про зацікавленість Україною в пошуку механізмів співпраці з Митним союзом ЄЕП.

Влада України наполягає на форматі співпраці з Митним союзом ЄЕП, позначеним як "3+1", в той час як Росія наполягає на його неприйнятності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування