Огризко: запізнення Путіна – дипломатичний ляпас. В АП змирилися?

П'ятниця, 13 липня 2012, 13:03

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає дипломатичним хамством 3-годинне запізнення президента Росії Володимира Путіна на засідання українсько-російської комісії в Ялті.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Замість того, щоб поспішати на зустріч, зробили зупинку, щоб випити чарку з байкерами... На мою думку, це – дипломатичний ляпас або дипломатичне хамство. Це ненормальний прояв відносин", - заявив Огризко.

За його словами, запізнення чиновників і політиків трапляються, але з поважних причин, зокрема, він навів як приклад, коли президент Франції Франсуа Олланд спізнився на зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель через сильну грозу та влучення блискавки в літак.

У свою чергу, присутній на прес-конференції екс-міністр економіки Віктор Суслов додав, що запізнення президента Росії можна розцінювати як те, що Путін не бачив серйозних питань для обговорення на комісії і вирішив, що не варто поспішати.

Як повідомлялося, за графіком Путін мав прибути до України близько 13:00 у четвер, а прибув лише близько 16:00.

Водночас, прес-служба Адміністрації президента на запит "Української правди" не уточнила, на скільки саме затримали початок засідання комісії в Лівадії та чому запізнився Путін.

"Час початку засідання Українсько-Російської міждержавної комісії було відтерміновано у зв’язку з перенесенням прильоту російської делегації на чолі з Президентом Російської Федерації. Захід розпочався одразу після того, як на місце його проведення прибули представники російської сторони", - сказано у відповіді прес-служби АП.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News