У Франківську заснували свій "мовний" Український дім

П'ятниця, 13 липня 2012, 22:28

Молодіжна ініціатива "Український Дім. Івано-Франківськ" оголосила про початок безстрокової акції на захист української мови на Вічевому майдані міста.

У п’ятницю в Івано-Франківську з’явилися перші намети, повідомляє "Радіо "Свобода".

Як протест проти "мовного закону" та на підтримку учасників протесту в Києві першим голодування оголосив комендант наметового містечка Микола Гавриляк, у суботу долучаться нові активісти.

За словами юнака, вони вимагають, щоб президент не підписував "мовний" закон, а також висувають свої вимоги й до опозиції: "жоден із депутатів, які голосували чи за Харківські угоди, чи за прийняття Податкового кодексу, чи за закон про мови, не повинен ввійти в наступну Верховну раду".

Першою ж акцією стали 20-хвилинні "щурячі перегони" на Вічевому майдані. Щурі, що символізують різні опозиційні партії, змагалися за "язик" під наглядом "кота-регіонала". Кота тримав Дмитро Романюк, який свого часу кинув яйце у Віктора Януковича.

У молодіжну ініціативу "Український Дім. Івано-Франківськ" об’єдналися десять молодіжних організацій.

Як наголосив один із співорганізаторів Тарас Зень, це аполітичний рух, тож "використання партійної символіки розглядатиметься як провокація".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування