Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кривдника сина Януковича посадили на 5 років

Понеділок, 16 липня 2012, 14:02

Костянтин Лавров, обвинувачений у вимаганні 7 тис. дол. у корпорації "МАКО" Олександра Януковича, засуджений до 5 років в'язниці.

Як повідомляють "Новости Донбасса", Ворошилівський райсуд Донецька визнав його винним за статтею 189 частини 2 Кримінального кодексу України.

Також суд ухвалив стягнути з Лаврова вартість експертиз, проведених у рамках судової справи.

Суддя у справі Лариса Переверзєва вирішила, що дії Лаврова були кваліфікована правильно, а його провина доведена повністю.

Лавров з оголошеним йому вироком не погодився.

 Лавров у залі суду

На думку суду, це – спосіб захисту: "Що стосується невизнання підсудним своєї провини, суд ставиться до цього критично", - заявила суддя.

Суддя додала, що за місцем проживання обвинувачуваний отримав негативну характеристику сусідів: "Підсудний Лавров характеризується негативно за місцем проживання".

Переверзєва зазначила, що Лавров раніше не судимий і має двох неповнолітні дітей, однак, на її думку, у справі не встановлено пом’якшувальних обставин.

Після оголошення вироку суддя не заявила про закриття засідання, а мовчки вийшла із зали.

На попередньому засіданні суду 9 липня Лавров виступив із останнім словом. У ньому він підкреслив, що не бачить своєї провини і вважає аргументи прокуратури надуманими. Також обвинувачуваний попросив врахувати, що в нього двоє неповнолітніх дітей.

Лавров розповів, що слідчі в його домі вилучили комп’ютер, у якім вони хотіли знайти докази причетності громадського активіста до листівок, у яких містилися образи на адресу президента корпорації МАКО Олександра Януковича. Але таких доказів слідчі не знайшли.

20 червня 2011 року Донецьке міськуправління ГУ МВС зафіксувало факт вимагання мешканцем Донецька 7 000 доларів США за припинення його діяльності з "провокування людей на акції протесту", пов’язані з демонтажем будівлі готелю "Дружба". 

Ним виявився керівник Донецької обласної громадської організації "Громадська сила" Костянтин Лавров, який активно виступав на захист позицій мешканців будинку за адресою Університетська 48-а.

На місці колишнього готелю "Дружба" заплановано зведення висотного житлового будинку. Проект реалізує будівельна корпорація "Менеджмент ассетс компані" ("МАКО"), президентом якої є син президента, бізнесмен Олександр Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування