МВФ прогнозує світу невтішну економіку

Понеділок, 16 липня 2012, 20:16

Міжнародний валютний фонд знизив прогноз по зростанню світової економіки на найближчі два роки.

В поточному році, за прогнозом МВФ, зростання світової економіки складе 3,5%, що на 0,1% нижче квітневого прогнозу фонду, а в 2013 році - 3,9%, замість 4,1%, передбачених раніше.

МВФ також залишив без змін свій квітневий прогноз по зростанню російської економіки в поточному році - на позначці 4%, а на 2013 рік знизив очікування щодо зростання до 3,9% з 4%.

У повідомленні організації наголошується, що прогнози засновані на припущенні, що "будуть мати місце достатні політичні заходи, які дозволять фінансовим умовам на периферії єврозони поступово покращитися, а також, що недавні кроки по стимулюванню економіки в країнах, що розвиваються не будуть згорнуті".

Як і раніше, очікується, що економіка єврозони скоротиться цього року на 0,3%. Прогноз підвищення показника на майбутній рік погіршений на 0,2 процентного пункту - до 0,7%.

Аналогічне погіршення торкнулося прогнозу зростання ВВП СНД на поточний рік, тепер очікується його зростання на 4,1%. На тому ж рівні прогнозується зростання економіки регіону і в 2013 році, прогноз на наступний рік переглядали.

Темпи зростання ВВП СНД без урахування Росії і в цьому році і наступному, як очікується, складуть по 4,5%. В обох випадках прогноз погіршений на 0,1 процентного пункту.

ВВС, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування