Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На мера Гайсина завели справу за 900 тисяч

Понеділок, 16 липня 2012, 22:49

Прокуратура порушила кримінальну справу щодо Гайсинського міського голови.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Прокуратура порушила кримінальну справу відносно Гайсинського міського глави, головного санітарного лікаря, начальника одного із комунальних підприємств, фізичної особи - підприємця за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Крім того, їм інкримінується ч. 2 ст. 366 КК (службове підроблення складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

За цими статтями чиновники можуть отримати до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

"Чиновник, з корисливих мотивів, за попередньою змовою з вищезгаданими посадовцями, одноособово, у своєму службовому кабінеті, здійснював підписання завідомо неправдивих договорів та актів виконаних робіт", - зазначили в прокуратурі.

"Таким чином, безпідставно спрямовував кошти міського бюджету на проведення дезінфекційних, та дератизаційних робіт у приміщеннях 5 дошкільних навчальних закладах Гайсина та в підвальних приміщеннях багатоповерхових житлових будинків, які насправді не проводились", - зазначили в прес-службі.

Облпрокуратура уточнює, що дії цих осіб завдали "збитків міському бюджету на загальну суму 866,7 тисяч гривень".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування