Депутат: Новим спікером стане мавпочка без прізвища

Вівторок, 17 липня 2012, 12:26

Депутат від НУНС Ксенія Ляпіна виключає ймовірність обрання незалежного від Партії регіонів голови парламенту у випадку звільнення діючого спікера Володимира Литвина.

Про це вона сказала Українським Новинам.

"У зв'язку з нещодавнім рішенням Конституційного Суду будь-яка мавпочка може стати головою Верховної Ради. Достатньо лише натискання 226 кнопок", - заявила вона.

"Я не вірю в те, що в такий спосіб обрана мавпочка буде робити щось інше, ніж те, на що вкаже змахом руки Михайло Чечетов. Це не буде вже голова Верховної Ради, це буде обслуговуючий персонал для президента", - вважає депутат.

Ляпіна зазначила, що їй однаково, хто буде обраний новим спікером, тому що вона впевнена в його залежності від влади.

"Яка мавпочка буде ними обрана, мене особисто не хвилює. Нема сенсу називати конкретні кандидатури, адже в мавпочки немає прізвища й немає особистості", - додала вона.

Парламентарій упевнений, що вибраний більшістю нових спікерів не зможе керуватися власними політичними переконаннями.

Як повідомлялося, 4 липня голова Ради Володимир Литвин і заступник голови Ради Микола Томенко подали заяви про відставку.

12 липня Конституційний Суд оголосив рішення, відповідно до якого, не відповідної Конституції минулого визнані положення закону "Про регламент Верховної Ради" у частині, що передбачає таємне голосування при призначенні й відкликанні голови парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News