Гендиректор ТВі підозрює, що його можуть арештувати

Вівторок, 17 липня 2012, 13:50

Гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький вимагає закриття кримінальної справи, порушеної проти нього податківцями.

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

"Я вимагаю негайного закриття кримінальної справи проти мене та тиску на незалежний канал, а також вибачення переді мною та нашими журналістами. Вимагаю від вас у подальшому припинити тиск на незалежні ЗМІ та дотримуватися законодавства і принципів демократії", - зазначив гендиректор ТВі.

"Український уряд винен нашому телеканалу кошти. Урядповинен нам повернути гроші, які ми у вигляді податку на додану вартість сплатили українській державі. Прем'єр-міністр регулярно розповідає, що держава успішно всім вертає ПДВ. Нам не повернули", - заявив Княжицький.

"Окрім того ще й порушили проти мене особисто кримінальну справу за те, що нам винні", - додав він.

За словами Княжицького, що до того, як він дізнався про порушення цієї справи, йому зателефонували з районної поліклініки за місцем реєстрації і повідомили, що туди приходили податкові інспектори з вимогою надати їм медичну картку Княжицького.

"Таке, як правило, роблять перед тим, як хочуть ув'язнити людину з метою, щоб громадянин не звертався до лікарів, бо нібито немає для цього причин", - написав він.

"Відповідальність за порушення статтею, яка мені інкримінується передбачає не позбавлення волі, а штраф у вигляді майже півмільйона гривень та конфіскацію майна. Але прихід податківців у поліклініку свідчить про те, що можливо, проти мене порушена і інша справа, що передбачає інший запобіжний захід", - наголосив гендиректор ТВі.

Княжицький вважає дії підлеглих глави Податкової Олександра Клименка і його самого "протизаконними та злочинними".

"Напередодні виборів роботу нашого каналу українська влада хоче заблокувати. Ми проінформуємо про це усі міжнародні організації, які опікуються питаннями демократії та свободи слова та іноземні уряди", - йдеться у блозі.

Як відомо, на минулому тижні податківці провели на телеканалі ТВі виїмку документів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News