Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Двох братів-українців визнали винними у США

Вівторок, 17 липня 2012, 16:56

Американська сторона надала достатньо доказів провини українських громадян Степана та Омеляна Боцвинюків, засуджених у США за шахрайство і торгівлю людьми.

Про це сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Можемо підтвердити, що цих двох громадян визнано винними", - сказав він.

Волошин розповів, що за повідомленнями компетентних органів США цим громадянам пред'явлено обвинувачення в торгівлі людьми, рекеті, в сприянні нелегальному в'їзду до США, підробленні офіційних документів, зокрема паспортів.

За його словами, 12 жовтня в Окружному суді штату Пенсильванія закінчилися слухання у справі українців.

"Суд присяжних за результатами слухання справи, яке тривало майже місяць, Омеляна Боцвинюка визнав винним у вчиненні злочину за всіма статтями обвинувачення. Степана Боцвинюка визнали винним у вчиненні злочину з організації злочинного угруповання з метою рекету", - сказав Волошин.

"Омеляну Боцвинюку загрожує термін від 20 років аж до довічного ув'язнення, Степану Боцвинюку - до 20 років", - уточнив він.

Представник МЗС зазначив, що від дій Боцвинюків постраждали близько 30 українських громадян, яких використовували в секс-рабстві і трудовій індустрії.

Раніше повідомлялося, що в США засудили до довічного ув'язнення за нелегальне переправлення та експлуатацію співвітчизників громадянина України Омеляна Боцвинюка.

У справі "сім'ї Боцвинюків" фігурує п'ятеро братів. Омеляна заарештували у Берліні і за ордером Інтерполу екстрадували до США, 35-річного Степана затримали в Південній Каліфорнії в США. Ще троє братів поїхали із США у 2007 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: