Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрзалізниця" вже прикинула, що на оновлення вагонів треба $2 мільярди

Середа, 18 липня 2012, 17:02

На кардинальне оновлення парку пасажирських вагонів "Укрзалізниці" потрібно не менше ніж $2 мільярди.

Про це на брифінгу у Кабміні 18 липня заявив гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, більшість пасажирських вагонів, які використовують на залізницях України, морально та фізично застаріла, однак необхідних коштів "Укрзалізниця" не має.

"Сьогодні один пасажирський вагон із нержавіючої сталі виробництва Крюківського вагонобудівного заводу коштує близько $2 мільйонів. Для оновлення парку необхідно зробити закупівлі на $2 мільярди. Самостійно, без бюджетних коштів, залізниці не зможуть відновити парк пасажирських вагонів", - сказав Козак.

Він також повідомив, що, відповідно до норм закону про залізничний транспорт, оновлення пасажирського рухомого складу та інфраструктурні проекти мають здійснюватися за бюджетні кошти, і наголосив, що за 21 рік незалежності держави залізниці України не отримували з бюджету ні копійки.

"Ми переконані, що наступний рік стане переломним: із державного бюджету почнуть виділяти кошти на оновлення пасажирських вагонів, і компенсації за проїзд пільгових категорій населення надходитимуть в повному обсязі", - зазначив гендиректор "Укрзалізниці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...