Суд виправдав обвинуваченого в незаконній організації "мовної" акції

Четвер, 19 липня 2012, 18:41

Шевченківський райсуд Києва виправдав обвинуваченого в порушенні порядку організації і проведення мітингів, голодуючого на "мовний" акції Вадима Лісового.

Про це повідомив глава громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко, передають "Українські новини".

"Лісовий Вадим виправданий, провадження закрито. Розгляд справи Олександра Місюри перенесено на 14:00 26 липня. У нього не було документів з собою і в будівлі суду йому стало погано, після чого він був госпіталізований", - сказав він.

За даними Мельниченка, усього проти протестуючих було складено близько 15 адміністративних протоколів, однак не всі вони були доставлені в суд.

Формальною підставою для складання протоколів стала відсутність від голодуючих заяви до Київської міської ради про проведення акції.

"Я як юрист не розумію, навіщо потрібні якісь заяви. Адже ці люди просто голодують, не проводять мітинг, не збирають людей, не виступають. Тому привід для складання протоколів чисто формальний", - зазначив Мельниченко.

Також, за словами голови громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції", він чув від співробітників міліції, що Український дім за час проведення акцій проти мовного закону біля нього нарахував близько 500 тисяч гривень збитків.

І тепер керівництво Українського дому, за словами Мельниченка, має намір звернутися з позовом про відшкодування цих збитків, а так як у акції немає організаторів, то звернення буде подано проти голодуючих, для цього проти них, на його думку, і складаються протоколи.

Мельниченко повідомив, що акція триває, і Лісовий разом з Місюрою приєднаються до неї, тому можна вважати, що голодують на даний момент 4 людини.

Нагадаємо, співробітники міліції склали адміністративні протоколи на двох протестувальників проти закону про мовну політику біля Українського дому в Києві.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування