Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Очільники ЄС розповіли, чому Угода про асоціацію наразі неможлива

П'ятниця, 20 липня 2012, 12:24

Підписання та ратифікація Угоди про асоціацію та ЗВТ буде неможливою, якщо Україна терміново не зверне уваги на різке погіршення демократії та верховенства права.

Про це заявили в інтерв’ю "Центру Разумкова" президент Європейської Комісії Жозе Мануеля Баррозу та Високий представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон.

"На жаль, після 2010р. ми постійно отримуємо повідомлення про погіршення свободи слова та зборів. Стурбованість викликає незалежність судочинства після судової реформи 2010р", - сказали вони.

Очільники ЄС нагадали, що конституційна реформа 2004р., узгоджена, щоб "знайти вихід з політичної кризи часів Помаранчевої революції, була скасована Конституційним судом після понад п’яти років чинності".

"З минулого року ми бачимо кримінальні справи, які в найгіршому випадку виглядають політично мотивованими, а в найкращому - є прикладами вибіркового правосуддя: проти ... Юлії Тимошенко, ... Юрія Луценка та інших членів колишнього Уряду", - заявили члени Баррозу та Ештон.

Крім того вони висловили занепокоєння щодо стану здоров'я Луценко і Тимошенко.

"Спочатку ми тлумачили сумніви на користь України, сподіваючись, що події, які спричинили нашу стурбованість, були лише окремими інцидентами", - сказали очільники ЄС.

"Зараз вони, як видається, набули системного характеру, викликаючи дуже серйозні сумніви щодо відданості України нашим спільним цінностям", - підсумували вони в інтерв'ю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування