Freedom House заступився за українські ЗМІ

П'ятниця, 20 липня 2012, 13:50

Міжнародна неурядова організація Freedom House закликає владу України виключити можливість того, щоб податкові органі вибірково переслідували ЗМІ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації, пишуть "Українські новини".

"Хоча у влади є законний обов'язок розслідувати всі податкові злочини, це не повинно застосовуватися вибірково. Постійна увага до TВi і зокрема до (генерального директора телеканалу) Михайла Княжицького піднімає серйозні питання щодо дій українських податкових органів", - йдеться в повідомленні.

Freedom House закликає Україну утримуватися від будь-яких дій, які можуть мати негативний вплив на свободу ЗМІ, зокрема припинити переслідування телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" (ТВі) і її керівника.

Організація звертається до владі з вимогою провести незалежне розслідування законності дій податкових органів при обшуку 12 липня офісу TВi.

Freedom House вважає, що переслідування даного телеканалу пов'язане з тим, що TВi часто критично висвітлює дії влади, зокрема президента Віктора Януковича.

Як відомо, раніше прокурор Києва Анатолій Мельник заявив, що вважає безпідставними обвинувачення в тиску Податкової міліції на ТВі шляхом порушення кримінальної справи проти Княжицького.

Податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти Княжицького за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму 3,025 мільйона гривень.

12 липня на телеканалі вилучили документи, що стосуються фінансово-господарчої діяльності підприємства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування