Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросуд публічно заслухає справу Тимошенко

П'ятниця, 20 липня 2012, 18:02

Європейський суд з прав людини проведе публічні слухання за скаргою екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо її укладання під варту на 28 серпня.

Про це повідомляє у п'ятницю "Інтерфакс-Україна" з посиланням на офіс суду в Брюсселі.

Після відкритої частини слухань суд продовжить роботу в закритому режимі.

Рішення буде винесено на більш пізньому етапі.

Крім того, ЄСПЛ вказує, що якщо "того вимагатимуть обставини", Тимошенко може внести "свіжий запит", так як суд "продовжує займатися цим питанням".

В ЄСПЛ також повідомляє, що для представників ЗМІ зарезервовано обмежену кількість місць, тому пресу просять звернутися у прес-службу суду заздалегідь.

Як відомо, Тимошенко подала скаргу до ЄСПЛ 10 серпня 2011, в якій вона стверджує, що її затримання було політично мотивованим, не було судового розгляду законності її утримання під вартою в СІЗО Києві, а умови її утримання були недостатніми, щоб отримати належну медичну допомогу.

У скарзі екс-прем'єр вказує статтю 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона на таке, що принижує гідність, поводження або покарання), статтю 5 (право на свободу та особисту недоторканність), статтю 8 (право на приватне життя) і статтю 18 (обмеження прав).

14 грудня минулого року суд прийняв рішення про пріоритетне розгляді справи у зв'язку "з серйозним і делікатним характером звинувачень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування