Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковську просять вирішити проблеми ТВі та LB.ua

П'ятниця, 20 липня 2012, 22:26

Уповноважену Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську просять розібратися в ситуації навколо телеканалу ТВі та видання LB.ua.

З відповідним листом до омбудсмена звернувся депутат Європарламенту, співголова комісії з парламентського співробітництва Україна-ЄС Павло Коваль, повідомляє ВВС.

Звертаючись до пані Лутковської, євродепутат нагадує, що 25 червня Окружним адміністративним судом Києва були скасовані податкові повідомлення-рішення, якими були нараховані податкові зобов'язання, несплата яких стала підставою для порушення кримінальної справи проти телеканалу TВi і персонально його гендиректора Миколи Княжицького.

"Тим не менш, податкова міліція продовжує їх розслідування, яке паралізує роботу телеканалу", - написав Коваль.

Також євродепутат виражає занепокоєння порушенням справи проти видання LB.ua, особливо, зважаючи на те, що Верховна Рада 9 лютого 2012 року ухвалила постанову, якою введено мораторій на будь-які перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії.

"Вважаю, що вищевказані обмеження прав журналістів порушують передбачені Європейською конвенцією з прав людини права на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань", - йдеться у листі.

"У зв'язку з вищенаведеним, звертаюся до вас з проханням терміново зайнятись вирішенням вказаних проблем", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...