Ющенко пропустив традиційне сходження на Говерлу

Понеділок, 23 липня 2012, 08:37

Прихильники Віктора Ющенка 21 липня здійснили традиційне сходження на гору Говерла, однак сам екс-президент на вершину не підіймався.

Як пише "Комерсант-Україна", відсутність лідера його соратники пояснили пізнім поверненням Ющенка з-за кордону після лікування.

Сходження на Говерлу активістів політичних сил, які підтримують Ющенка, традиційно було приурочено до річниці підписання Декларації про державний суверенітет України, яка була ухвалена Верховною Радою 16 липня 1990 року

Цього разу також очікувалося, що Ющенко зробить низку важливих заяв із приводу початку виборчої кампанії. У 2002-му й 2010-му роках саме сходженням на Говерлу він починав виборчі кампанії.

Однак цього року підкорювати Говерлу прихильникам екс-президента довелося без свого лідера.

Керівник походу, заступник голови партії "Наша Україна" Зіновій Шкутяк відсутність Ющенка пояснив його пізнім поверненням з-за кордону, де той перебував на лікуванні.

"Йому вже бракувало часу, щоб вчасно прибути сюди ", - пояснив Шкутяк.

Не було також і лідера "Української народної партії" (УНП) Юрія Костенка. Як відомо, 7 липня партії "Наша Україна", УНП, "Конгрес українських націоналістів" (КУН), а також низка громадських організацій підписали договір про спільну участь у парламентських виборах восени цього року.

Ющенка чекали до останньої хвилини, сподіваючись, що вертоліт доставить його хоч на майданчик на горі Говерляні (Малій Говерлі). Найбільше відсутність лідера "Нашої України" засмутила місцеву співачку, яку запросили заспівати спеціально для Ющенка.

На відміну від торішніх походів, цього разу число учасників сходження було невелике. У суботньому сходженні взяли участь близько 150 людей, які прибули з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Дніпропетровської областей.

Сходження на Говерлу завершилося фотосесією на вершині під прапорами "Нашої України" і УНП, підкорювачі вершини також виконали національний гімн і кілька патріотичних пісень. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...