Бютівець: регіонал втік у Америку, бо син Януковича освоює вугільну галузь

Понеділок, 23 липня 2012, 11:26

Депутат від БЮТ Михайло Волинець заявляє, що син президента Олександр Янукович "освоює гроші у вугільній галузі".

Про це він розповів в інтерв’ю газеті "Експрес".

За його словами, нині найбільшими гравцями у галузі є Компанiя "ДТЕК" Ріната Ахметова, група "Донецьксталь" (колишнiй концерн "Енерго" - керiвник Вiктор Нусенкiс), холдингова вуглевидобувна компанiя "Coal Energy S.A.", яка об'єднує активи пiдприємств НВО "Механiк".

"Тепер же у вугiльну галузь "прийшов" син Януковича, який просто освоює потiк бюджетних грошей, узявши пiд керiвництво державнi шахти Донецької областi", - розповів бютівець.

"Крiм того, вони по сутi забрали компанiю в Андрiя Орлова, народного депутата вiд Партiї регiонiв. Наразi той про всяк випадок вiдсиджується в Америцi. А iнший депутат-регiонал - Едуард Прутник - фактично "злив" їм свiй бiзнес у вугiльнiй галузi", - повідомив Волинець.

"Обоє були партнерами в цьому специфiчному бiзнесi на державних шахтах - постачали застарiле неякiсне обладнання на держшахти, ще якiсь посередницькi функцiї виконували, робили вигляд, що є iнвесторами вугiльної галузi. Взамiн отримували для продажу вугiлля. Це компанiя "Донбаський розрахунково-фiнансовий центр", яку всi називають абревiатурою "ДРФЦ". Тепер її "пiдiм'яв" Янукович-молодший", - зазначив він.

За його даними, "ДРФЦ" увiйшов в десятку переможцiв найбiльших державних тендерiв 2011 року. У держкомпанiї "Вугiлля України" вiн виграв тендер на придбання у приватної компанiї вугiлля на загальну суму 949,32 млн. грн.

"Цiкаво, що на точно таку саму суму тодi ж, у квiтнi, виграло тендер вiд "Вугiлля України" i ПАТ "Луганська вугiльна компанiя". Цю компанiю пов'язують з групою Юрiя Iванющенка, народного депутата, який живе в Монако. Його якийсь час називали основним будiвничим статкiв Януковича, але тепер вiдтiснили, вивiвши на перший план президентського сина Олександра", - наголосив Волинець.

На запитання, чи мають "вугiльнi" грошi вплив на полiтику, депутат сказав: "Прямий. Я б навiть сказав, що свiй базовий капiтал основнi гравцi у Партiї регiонiв здобули саме завдяки тому, що безконтрольно перетворювали вугiльнi дотацiї на свої доходи". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News