42 тисячі українців приєдналися до позову проти Януковича

Понеділок, 23 липня 2012, 13:29

Станом на ранок 23 липня 42 тисячі 380 осіб заповнили заяви про приєднання до судового позову проти президента Януковича в рамках всеукраїнської акції "Україна проти Януковича".

Окрім цього, підписами під листівками "Україна проти Януковича" акцію підтримали 80 тисяч 600 людей, повідомляє прес-служба партії "Фронт Змін".

Як відомо, акція "Україна проти Януковича" стартувала 16 липня.

Опозиція також звернулася до Вищого адміністративного суду з позовом проти президента Віктора Януковича за узурпацію влади.

Позивачем від імені Об’єднаної опозиції є Арсеній Яценюк. ДО цього позову в якості третьої особи може приєднатися кожен українець.

Для збору підписів на вулицях міст у всіх регіонах України встановлено інформаційні намети Об’єднаної опозиції.

Водночас опозиція заявляє, що влада намагається перешкодити збору підписів.

"Так, 18 липня у Харкові представники міськвиконкому пішли "в рукопашну" на намети "Україна проти Януковича". Директор департаменту зі взаємодії з правоохоронними органами міськради Валентин Топчій власноруч намагався зламати намет, відштовхував учасників акції. Після цього кілька десятків міліціонерів почали затримувати активістів", йдеться в повідомленні.

Опозиція також додала, що після розгортання акції на Донеччині податківці розпочали обшуки на підприємстві, яке належить родині Олександра Ярошенка, голови Донецького штабу Об’єднаної опозиції.

"Наступного дня після старту акції на Буковині невідомі встановили спостереження за головою Чернівецького виборчого штабу Об’єднаної опозиції Максимом Бурбаком. Усі його пересування відбуваються в супроводі автомобілю, із якого невідомі особи проводять несанкціоновану фотозйомку", йдеться в повідомленні.

"Незважаючи на це, збір підписів під судовим позовом проти президента триває у всіх регіонах України", відзначили в опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування