Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брюссель стежить за ситуацією із ТВі та "Лівим берегом"

Понеділок, 23 липня 2012, 14:29

Європейська комісія пильно стежить за розвитком ситуації навколо українського телеканалу ТВі та інтернет-видання "Лівий берег".

Про це заявив представник єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Європейська комісія пильно стежить за всіма питанням, які стосуються засобів масової інформації, тому що свобода слова дуже важлива для Європейської комісії", - зазначив він.

"Я не буду вдаватися в деталі справ, бо розслідування тривають, і, хоча ми не можемо коментувати по суті кримінальні справи й суть цих справ, що я можу сказати щодо телеканалу: ми вважаємо, що такого роду податкові перевірки необхідно проводити з особливою обережністю, особливо в передвиборний період", - сказав Стано.

Він нагадав про рішення Верховної Ради України, ухвалене в лютому поточного року, яким рекомендовано урядовим інституціям, таким, як Державна податкова служба, Рада Національного радіо й телебачення, не перевіряти засоби масової інформації у передвиборний період.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", дана тема також буде обговорюватися в рамках заходів, присвячених Східному партнерству, з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування