Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін просять захистити право українців ходити в інтернет

Понеділок, 23 липня 2012, 14:46

Кабінет Міністрів просять ініціювати зміни до Закону України "Про телекомунікації" щодо заборони без рішення суду демонтувати телекомунікаційні мережі та телекомунікаційне обладнання.

Про це йдеться в зверненні Інтернет Асоціації України, яка висловила занепокоєння численними порушеннями прав громадян України у вільному доступі до мережі Інтернет.

"Останнім часом у різних областях України почастішали випадки демонтажу телекомунікаційного обладнання та знищення будинкових розподільчих мереж операторів та провайдерів телекомунікацій, які здійснюються представниками органів місцевої влади та комунальних підприємств під виглядом впорядкування відносин на ринку телекомунікацій. У більшості випадків метою цих дій є перерозподіл телекомунікаційного ринку", коментує ситуацію Голова Правління ІнАУ Сергій Бойко.

Таким чином органи місцевого самоврядування, керуючись штучно створеними правовими підставами, створюють перешкоди для укладання або подовження угод провайдерами та операторами телекомунікацій з представниками балансоутримувача або експлуатуючих підприємств на розміщення і обслуговування телекомобладнання та мереж з наступним їх демонтажем.

З метою впливу на ситуацію ІнАУ звернулась до Кабінету Міністрів з пропозиціями виступити з законодавчою ініціативою й запровадити вищезазначені зміни до Закону України "Про телекомунікації" та доручити Адміністрації Держспецзв’язку розробити Порядок демонтажу телекомунікаційних мереж.

Крім того, Асоціація наполягає на необхідності необхідності розробки та затвердження єдиної методики розрахунку тарифів за розміщення обладнання будинкових розподільчих мереж на об’єктах житлового та нежитлового фонду.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування