Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пішов з Януковичем на Євро, бо чув голос нації

Понеділок, 23 липня 2012, 22:34

Екс-президент Віктор Ющенко вважає, що ті, хто робили політику на Євро-2012, були неправі.

Про це він заявив в інтерв’ю 5 каналу, відповідаючи на питання, чи не вважає він, що за нього б 2004 році не проголосували виборці, якби знали, що в 2012-му році він сяде на стадіоні поряд з Віктором Януковичем.

"Я Україну бачу соборною, я родився на східній стороні України, і я вважаю, що я її добре знаю. Значна частина мого життя пройшла в Західній Україні. І я знаю західну Україну, або я думаю, що я її знаю. І от в моєму розумінні найвища національна політика - це так політика, яка консолідує два наших легені", - зазначив він.

"Я не думаю, що у нас після Помаранчевої революції була подія, яка так високо підняла націю. Я все зробив, як президент, щоб ця подія відбулася", - додав він, згадуючи час проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

"І коли я, стоячи разом з десятками тисяч людей, на стадіоні співав національний гімн, мені здавалося, дуже часто, так чітко і ясно українська консолідація не проявлялася за останні роки", - уточнив екс-президент.

"І коли я в Донецьку співаю гімн, і забувають останній рядок двічі повторить, я це можу простить, але я чую там єдиний голос нації, і голос диктора там майже не чуть. Я цьому аплодую", - заявив Ющенко.

"Хтось робив політику із спортивних заходів, ви знаєте, це на його совісті. Я думаю, що мудрі політики завжди скажуть: давайте, зробимо спорт поза політикою", - підсумував він.

Як відомо, європейські політики здебільшого бойкотували проведення в Україні Євро-2012 на знак протесту проти відходу від демократичних принципів і цінностей президента Віктора Януковича.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування