Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Центрвиборчком ще не зовсім готовий до виборів

Вівторок, 24 липня 2012, 08:41

Центральна виборча комісія ще не повністю готова до виборчого процесу, хоча 30 липня офіційно починається парламентська виборча кампанія.

Про це сказав глава Центрвиборчкому Володимир Шаповал в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

По-перше, зазначив він, були ухвалені закон "Про вибори народних депутатів" та інші правові рішення щодо виборів.

"Бюджет ЦВК був змінений з нашої ініціативи, і, повірте, нам нелегко далося те, щоб нас у достатній мірі профінансували", - заявив Шаповал.

"Хочу нагадати, що до ухвалення відповідних змін до держбюджету, до чого доклав руку президент (хоча дивно, що доводиться включати такі важелі), парламентські вибори були профінансовані на 2/3. Ми тоді отримували приблизно 800 млн грн при необхідних 1,2 млрд.", - сказав голова ЦВК.

По-друге, зазначив він, "законодавчо вирішене питання про організацію так званого відеоспостереження на виборах".

"Відповідний закон я поки детально не вивчав, оскільки він ще не підписаний президентом, хоча натякають, що найближчим часом це може статися", - сказав голова ЦВК. 

"З урахуванням цієї додаткової обставини про стовідсоткову готовність до виборів я на даний момент сказати не можу!", - заявив він.

"Згідно з новоприйнятим законом, ЦВК має бути розпорядником відповідних бюджетних коштів (996 млн грн.). До речі, звертаю увагу – з якою легкістю з’явився цей майже мільярд гривень (на відеоспостереження), у той час як ми ще якихось пару місяців тому просили належним чином профінансувати вибори", - підкреслив Шаповал. 

"Це говорить про те, що рішення про виділення таких грошей було винятково політичним. На якому рівні воно було ухвалене, мені важко судити. Цілком імовірно, такі рішення приймаються на досить високому рівні", - додав він, відзначивши, що зі ЦВК ніхто не радився.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: